h1

Martin pakt eerste zege in controversieel toernooi

9 april 2009

De dertiende editie van het Toeptoernooi bleek allesbehalve ongelukkig voor Martin toen hij aan het einde als overwinnaar van de winnaarstafel afkwam. Hij pakte een zwaarbevochten zege over Harry en Yoran, die de tweede en derde plaats claimden. Voor Martin was dit de eerste toernooizege in zijn carrière.
Eerder kende het toernooi een tumultueus begin toen Ferdinand vlak voor het begin aangaf niet deel te gaan nemen. Omdat hierdoor een tekort aan spelers ontstond, werd besloten om Ferdinand te diskwalificeren, een unicum. Aan de Tafel van Drie die hierdoor ontstond, speelden debutant Cees-Pieter en Martin in een spannend gevecht Frank naar de verliezerstafel, tot groot ongenoegen van Frank. Aan de andere tafel werd wel gewoon gekaart zoals het moest, waarbij Arno als eerste naar de verliezerstafel verwezen werd en Harry zich relatief makkelijk plaatste, opnieuw tot groot ongenoegen van Frank. Hierdoor werden Dennis en Yoran tot elkaar veroordeeld in het Arnogevecht, dat al bij voorbaat beslist was in het voordeel van Yoran.
Aan de verliezerstafel liep Dennis al snel ruim uit op Arno en Frank, waardoor er daar weinig spanning aan leek te zijn. Arno werd dan ook snel eruit gespeeld, maar Frank forceerde uiteindelijk Dennis nog tot een koningstoep, die door Dennis alsnog gewonnen werd. Aan de winnaarstafel ging het wel gelijk op, waarbij alle deelnemers nooit meer dan binnen 3 strepen van elkaar zaten, maar het was Cees-Pieter die uiteindelijk als eerste moest toegeven en als vierde eindigde. Hierna kon ook Yoran het niet meer bijbenen, waarna Harry en Martin het onderling uit mochten maken. Martin zegevierde, waarmee hij Harry als eerste een nederlaag aan de winnaarstafel toebracht. Tot dusver had Harry nog nooit verloren aan een winnaarstafel.
In de stand breidt Harry zijn voorsprong uit op Frank – deze bedraagt nu 14 punten. Door de recente goede resultaten vindt Yoran ook weer de aansluiting met de subtop.

Voorrondes:
Cees-Pieter, Martin door, Frank eruit, Ferdinand gediskwalificeerd
Harry, Yoran door, Arno, Dennis eruit

Verliezerstafel:
5: Dennis
6: Frank
7: Arno
DSQ: Ferdinand

Winnaarstafel:
1: Martin
2: Harry
3: Yoran
4: Cees-Pieter

%d bloggers liken dit: