h1

Uitslag 13e Toeptoernooi

7 mei 2009

Nadat het oorspronkelijke 13e Toeptoernooi ongeldig verklaard was, werd voor het eerst in een maand weer een officieel toernooi gehouden. Dennis pakte de zege, na met moeite door de voorrondes gekomen te zijn, in een spannende finale.
In de voorrondes had hij de grootste moeite om zich te plaatsen aan een tafel met Harry, Christian en Yoran, maar nadat Yoran vrij rap verdwenen was wist hij in een spannende strijd ook Christian nog te elimineren. Aan de andere tafel dolf Addie nipt het onderspit tegen Arno, die op Pelt twee tegenstanders elimineerde.  Samen met Frank, die een slecht toernooi kende, kwam hij zo aan de verliezerstafel terecht.
Aan die verliezerstafel werd er ontspannen gekaart, maar nadat Yoran een royale voorsprong pakte en de eerste 5 potjes won, liet hij zich uiteindelijk toch nog afzakken naar een gelijk niveau met Christian. Achtereenvolgens Addie en Frank werden uitgeschakeld, waarna Yoran een zekere zege op Christian liet lopen om het aan te laten komen op een koningstoep. Hierin pakte Christian alsnog de zege.
Aan de winnaarstafel had een ongemeen spannende strijd plaats, maar Ferdinand (die zijn voorronde met speels gemak doorkwam) wist op een cruciaal punt zowel Harry (een unicum aan de winnaarstafel!) als Arno te elimineren. Vervolgens moest hij in het eindspel het afleggen tegen Dennis.

Voorrondes:
Harry, Dennis door, Christian, Yoran eruit
Ferdinand, Arno door, Addie, Frank eruit

Verliezerstafel:
5: Christian
6: Yoran
7: Frank
8: Addie

Winnaarstafel:
1: Dennis
2: Ferdinand
3: Arno
4: Harry

Advertenties
%d bloggers liken dit: