h1

Japie wint ONCS opnieuw – ST Toepers hebben aandeel!

24 mei 2009

Afgelopen Hemelvaart nam een delegatie van Japie deel aan de ONCS, de Open Nederlandse Chemie Sportdagen, in Enschede. Hierbij was uiteraard ook een afvaardiging van de ST Toepers present. Onder andere dankzij de inzet van Frank, Harry (darts), Yoran (hockey), Christian, Martijn (basketbal) en een klein beetje Dennis (schaken) werd voor de zesde keer op rij het eindklassement door T.S.V. Jan Pieter Minckelers gewonnen. Japie was van tevoren al torenhoog favoriet door de vijf voorafgaande zeges en toen duidelijk werd dat ook de ST Toepers deel zouden uitmaken van de Japie-selectie was duidelijk dat ook deze editie op voorhand een gelopen zaak was.

De beste toepers stonden op het darts opgesteld. Zowel Frank als Harry namen deel aan het darttoernooi en blonken beide op hun eigen gebied uit. Frank werd de hoogst geklasseerde Japiespeler met een fraaie 3e plaats (van de 7 deelnemers). Harry verkreeg de nieuwe bijnaam “One-hundred-and-Harry” door de enige 180 van de eerste dag te gooien. Dat Diederik Houtkoop de tweede dag namens Japie er ook een gooide, deed geen afbreuk aan de fantastische prestatie van Harry.
De andere individualist, Dennis, presteerde niet heel denderend. Met slechts 1 gewonnen partij (walk-overs daargelaten) pakte hij geen punten voor Japie, die eer moest hij aan anderen over laten.
Bij de teamsporten was er ook wisselend succes. Het basketbalteam, met overwegend Toepers (naast Christian en Martijn speelden ook Joris en Corné mee) moest naar de verliezersronde, maar presteerde daarin wel goed en pakte zo een aantal punten.
Het hockeyteam, met Yoran in de gelederen, ten slot pakte een fraaie tweede plaats, waarbij uitsluitend Alembic, de Glorix van Twente, de hockeyers wist te verslaan. Met 5 van de 17 treffers was Yoran ook nog een aantal keer doeltreffend.

Frank werd ook nog gevraagd om deel te nemen aan de bierestafettes, maar de captain van Go Team! bedankte voor de eer – het drankje dat voor bier door moest gaan was niet te zuipen en derhalve paste hij voor deelname. Wel was hij vereerd dat aan hem gedacht was bij de selectie.

Uiteindelijk won Japie met 20 punten voorsprong op het Nijmeegse Sigma het eindklassement. Volgend jaar is het toernooi in Eindhoven en dan wordt er een nog groter inschrijvingsgetal van de ST Toepers verwacht.

Foto’s van de acties van de ST Toepers zullen later volgen.

%d bloggers liken dit: