h1

Go Team! wint Chemiecafé Boerderij!

15 september 2009

Geheel verrassend heeft Go Team! gisteravond het Chemiecafé Boerderij op zijn naam geschreven. De verwachtingen waren van tevoren niet al te hoog gespannen, men was al zeer tevreden met een eventuele halve finale, maar gesterkt door de afwezigheid van enkele notoire drinkers wist Go Team! uiteindelijk iedereen te verbazen. Dit begon al met de snelste tijd in de voorrondes, waarna in de knock-outfase achtereenvolgens Alles is top met een kip op je kop, Hét Bestuur en Eenentwintig-min-twee werd verslagen. Toch overheerste er na afloop van de finale een enigszins teleurgesteld gevoel, aangezien de finaletegenstander zich terugtrok voor de finale omdat er melk gedronken moest worden. Desalniettemin is de eerste officiële zege van Go Team! een feit.

Voorafgaand aan het toernooi was de gedachte dat iedere wedstrijd vanaf de kwartfinale mooi meegenomen was en dat Go Team! zich vooral in een underdogpositie moest manoeuvreren. Helaas faalde het team in die opzet toen bleek dat de ploeg in de voorrondes de allersnelste tijd neergezet bleek te hebben door 14.25 seconden op de klokken te brengen. Het ontlokte halverwege de race al een welgemeend “Zo, die hebben haast!” van de tegenstander, het tweedejaarsteam Team Thijs, op. Toch werd de voorronde op reservesnelheid voltooid, aangezien zowel Yoran als Frank duidelijk niet op topsnelheid dronken.

De loting voor de kwartfinale was op papier een makkelijke. Als tijdssnelsten zou Go Team! uitkomen tegen de nummer 8 van de voorrondes, Alles is top met een kip op je kop, dat verrassend als eerstejaarsteam de kwartfinales had gehaald. Go Team! leek echter te bezwijken onder de druk, want nadat Yoran al niet goed uit de startblokken was gekomen, knoeide Addie een aanzienlijke hoeveelheid. Dit zou waarschijnlijk uitschakeling betekend hebben, ware het niet dat de slotloper van de eerstejaars eveneens een hoeveelheid bier verspilde. Hierdoor werd er door de scheidsrechters tot een rematch besloten, waarin Go Team! oppermachtig was. Niet alleen zat het tempo er bij Go Team! goed in, maar ook geholpen door het verslikken van de eerste twee tegenstanders konden Addie en Frank rustig en veilig hun glas leegdrinken en een plek in de halve finale claimen.

De halve finale was vervolgens de eerste échte krachtmeting voor Go Team! Hierin werden ze gekoppeld aan de nummer 2 uit de voorrondes, Hét Bestuur. Deze afvaardiging van het 50e Japiebestuur staat erom bekend erg snel te zijn en het vermoeden was dus ook zo dat de halve finale het eindstation zou zijn. Go Team! verbaasde echter iedereen door brutaal aan het begin de leiding te nemen en deze vervolgens niet meer af te staan, alhoewel het verschil gedurende de gehele race erg klein was. De verbijstering bij Hét Bestuur was groot, maar die bij Go Team! zo mogelijk nog groter. Voor het eerst sinds tijden was er namelijk een niet-Japiebestuur of F.O.R.T.-cie doorgedrongen tot de finale…

Het succes werd echter nog groter, ondanks dat de finale ernstig gedevalueerd werd. Vooraf werd er gevreesd voor hoe het team zich zou houden op een dubbele estafette, maar zover kwam het uiteindelijk niet. Geheel in traditie met het thema Boerderij werd er door de wedstrijdleiding besloten om de finale met melk af te werken. Het andere finaleteam, Eenentwintig-min-twee, vertikte het echter om melk te drinken. Hierdoor kon Go Team! op het gemak de twee glazen per persoon leegdrinken en zich tot kampioen laten kronen. De historische zege was een feit.

Coach Christian was uiteraard apetrots op zijn team. “Het hoogtepunt van mijn carrière als coach!” jubelde de dolgelukkige baard. Ook Addie liet zich in soortgelijke bewoordingen uit: “De mooiste dag van mijn carrière” was het relaas van de nummer 3 uit het team. Ook teamcaptain Frankie P was zeer tevreden, maar wilde ook relativeren. “Fantastisch dat we gewonnen hebben, maar we moeten natuurlijk wel beseffen dat veel teams niet op topsterkte aantraden. Volgend chemiecafé kan alles zomaar anders zijn.” Yoran beaamde dit volmondig: “We hebben nu geheel tot onze eigen verbazing gewonnen, maar natuurlijk waren niet alle teams op hun sterkst aanwezig. Maar ja, als de grote jongens wat kruimels laten vallen, dan moet je natuurlijk als Go Team! wel klaarstaan om die op te pikken. Dat hebben we met succes gedaan.”

En Joris? Hem werd het even te veel, waardoor hij zich even terug moest trekken op het toilet.  Snel daarna voegde hij zich weer bij het feestgedruis, om dit vervolgens te vieren met een fijne sigaar…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: