h1

Harry wint Hirkebosjer Open

31 oktober 2009

Harry Houben bewees gistermiddag dat hij nog steeds de toepmeester van ST is en ging verder met waar hij gebleven was, namelijk toernooien winnen. In een helaas niet al te druk bezet toernooi wist hij zich tot winnaar te kronen van het Hirkenbosjer Open, voor Yoran en Frank. Vierde in de finale werd Martin, nadat hij de voorrondes nog gewonnen had. Dit betekende dat Dennis en gastspeler Jan Jaap na de voorrondes al uit het toernooi lagen. Zij eindigden op de respectievelijk vijfde en zesde plaats.

Lang was het onzeker of Harry vanwege ziekte überhaupt wel op het toernooi zou verschijnen, maar uiteindelijk besloot hij op het laatste moment alsnog deel te nemen. Niet geheel zonder succes, zoals later zou blijken. Dat hij echter nog niet in topvorm aan het toernooi begon, bleek wel toen hij het in de eerste ronde nipt af moest leggen tegen Yoran, die voortvarend begon aan zijn thuistoernooi. Naast Harry wist hij ook Frank en Jan Jaap terug te wijzen naar de derde en vierde plaats, waarmee hij zichzelf een zeer goede uitgangspositie verschafte.

Voor Frank en Jan Jaap betekende dit echter dat ze in de tweede ronde voluit moesten gaan om zich nog te kunnen plaatsen voor de finaleronde. Met Martin en Dennis als tegenstanders lukte dit maar ten dele. Frank won de tweede ronde makkelijk, waarmee hij zich plaatste voor de finale. Jan Jaap werd echter ook deze partij vierde, waardoor hij op de zesde plek in het klassement eindigde. Geen groot succes voor hem dus bij zijn debuut op de Toeptoer.

Door het gunstige resultaat in de tweede ronde was ook Yoran reeds geplaatst voor de finale, waardoor hij vrijelijk kon spelen en kon toekijken hoe Dennis, Martin en Harry elkaar bevochten voor de twee overige finaleplekken. Harry en Dennis kregen direct veel strepen aan de broek, waardoor Martin zich vrij eenvoudig leek te gaan plaatsen voor de finale. Uiteindelijk was het Harry die als eerste op Arno kwam, maar hij wist Dennis en Yoran er alsnog uit te spelen, waardoor hij zich ten koste van Dennis plaatste voor de finale.  Martin wist het potje koelbloedig uit te spelen en pakte hierdoor de zege in de voorrondes.

In tegenstelling tot de Sjènne Open, waar Christian heer en meester was, werd het dit keer wel een spannende finale. Alle partijen gingen lang gelijkop, maar het was Martin die als eerste eruit vloog en dus op de vierde plek eindigde. Frank, Harry en Yoran kwamen uiteindelijk alledrie op Arno terecht, waardoor er een drievoudige koningstoep beslissend zou worden voor de titel. Hierin sloeg het Koningstoepspook weer toe bij Frank, die kansloos was in de finale. Yoran en Harry mochten effectief gezien gaan uitmaken wie het toernooi zou winnen, en na een strategische fout van Yoran wist Harry de kroon voor zich op te eisen. Yoran en Frank moesten hierna nog een laatste koningstoep spelen voor de tweede plaats, en ook hierin was het geluk niet aan Franks zijde – Yoran pakte het zilver en Frank pakte het brons.

“Al met al een geslaagd toernooi, ondanks de lage opkomst”, aldus het organiserend comité.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: