h1

Diescafé loopt uit op deceptie – Go Team! sneuvelt in kwartfinales

8 december 2009

Go Team! heeft helaas zijn titel niet weten te prolongeren op het Diescafé. In een zeer sterk deelnemersveld kwam Go Team uiteindelijk terecht op een vijfde plaats, nadat zij door het 10e lustrumbestuur van Japie in de kwartfinales uitgeschakeld werden.

Dat het zwaar zou worden om de titel te prolongeren was van tevoren al wel duidelijk. Toen het daadwerkelijke deelnemersveld uiteindelijk gepresenteerd werd, was het al vrijwel zeker dat Go Team! zijn titel niet zou kunnen prolongeren. In een veld met onder andere 3 Japie-besturen en 4 F.O.R.T.-commissies op volle oorlogssterke was de concurrentie zeer nadrukkelijk aanwezig en zou het al een uitzonderlijke prestatie zijn indien de vooraf gestelde doelstelling, halve finale, bereikt zou worden.

Het begon al met een taaie loting in de voorrondes. Hierin was de 21e Commissie F.O.R.T. Pie Debye de tegenstander. Deze equipe werd op het vorige Chemiecafé verslagen in de andere  halve finale en was dus op papier een nette tegenstander waarvan Go Team! wel zou moeten kunnen winnen.  Dit bleek ook het geval te zijn, want met 14.20 waren ze ruim 1,2 seconden sneller dan hun tegenstanders, die 15,42 op de klok zetten. Deze tijd was nipt (5 honderdsten) sneller dan de tijd waarmee ze het vorig Chemiecafé de snelste ploeg uit de voorrondes waren. Dit keer bleek het echter slechts voldoende voor de 5e tijd, nog achter onder andere het 51e Bestuur dat een formidabele 11,46 op de chronometers liet noteren. De toon was gezet – Go Team! had een zwaar toernooi voor de boeg.

In de kwartfinales bleek eens te meer hoe zwaar het veld was: present in de kwartfinales waren de 19e, de 20e en de 21e F.O.R.T.-cie, het 50e, 51e en 52e bestuur, de ONCS-commissie en Go Team! De vijfde plek in de voorrondes koppelde Go Team! toen aan het 50e bestuur, dat onder de naam Het Tiende deelnam. Het Tiende was in de voorrondes 0,1 seconde sneller geweest en op papier dus een gelijkwaardige tegenstander. Daarnaast kon Go Team! moed putten uit de zege op hetzelfde 50e bestuur tijdens hun glorietocht op het Chemiecafé in september.

Helaas was ten opzichte van dat team Tim van Acker vervangen door de sterkere Mark Pepels, wat inhield dat Go Team! een lastige wedstrijd tegemoet ging. Het begon nog goed, toen Yoran een voorsprong claimde ten opzichte van Sander en Joris die wist te consolideren tegen Mark. Jammer genoeg verkeerde Addie door deze bliksemstart zodanig in shock, dat het even duurde voor hij zich besefte dat hij tempo moest maken. Hierdoor kon Luuk Go Team! passeren en moest Frank veel risico’s nemen teneinde alsnog de zege te claimen. Dit werkte echter averechts, waardoor Frank nog meer tijd verloor op Bas en Go Team! helaas verslagen werd. Het avontuur eindigde hier, de titel was verspeeld…

De mening na afloop was dat Go Team! ze had kunnen hebben, maar dat het er dit keer helaas niet in zat. De titel was waarschijnlijk toch onbereikbaar geweest (het Tiende werd uiteindelijk in de finale geklopt door het 51e), maar dan was de doelstelling in ieder geval gehaald en was de ongeslagen status tegen het Tiende gehandhaafd. Go Team! voelde zich echter niet beschaamd dat ze op zo’n manier geëlimineerd werden.

“Op waarde geklopt…” aldus Yoran. “Ze probeerden wel wat trucjes uit te halen van tevoren, maar daardoor lieten we ons niet afleiden. Ze waren gewoon sneller, jammer dat we onze goede start niet konden vasthouden. Maar laten we het positief bekijken, we hebben onze titel met eer verdedigd en kunnen ons nu weer in onze vertrouwde rol van underdog manoeuvreren.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: