h1

Go Team! levert fraaie prestatie, organisatie dramatisch

6 maart 2010

Afgelopen woensdag domineerde Japie de bierestafettes op het FSE-feest volledig. Waar vooraf de verwachtingen werden getemperd, bleek achteraf dat beide Japie-teams een klasse apart waren. Dat er dan ook geen klinkende een-twee werd behaald, was volledig te wijten aan de organisatie die besloot dat, om zo een Japie-finale te voorkomen, beide Japie-equipes maar in de halve finale tegen elkaar moesten uitkomen, ondanks dat beiden royaal eerste en tweede waren geëindigd in de voorrondes. De Go Team!-leden werden hiervan de dupe, hun team werd uitgeschakeld in de halve finales en moest genoegen nemen met een derde plaats.

Van tevoren werd er vooral gevreesd voor de kracht van de concurrentie en de impact van het wedstrijdbier, Dommelsch, maar het grootste probleem bleken de wedstrijdomstandigheden te zijn. Op het podium was amper plaats voor een team, laat staan twee. Met het nodige gepers kon er iets van gemaakt worden, maar de omstandigheden waren verre van ideaal. Daarnaast was er geen mogelijkheid het glas fatsoenlijk op te pakken, aangezien de glazen diep in een richel of op een blokje naast de richel stonden. Al met al geen omstandigheden voor een goede bierestafette. Het werd daarnaast nog extra moeilijk gemaakt doordat er zich slechts 4 teams voor de KO-fase konden plaatsen.

Ook was er in eerste instantie lichte paniek in het Japie-kamp. Bij aanvang van de bierestafettes was het vlaggenschip, Japie 1, nog niet compleet. Toen deze ploeg opgeroepen werd voor het duel tegen Van der Waals 1 werd dan ook besloten om het wel al compleet zijnde Japie 2 dan maar als Japie 1 te laten acteren. Hierdoor mochten de Go Team!-leden Yoran, Addie en Frank al in de derde voorronde aantreden. Het team werd gecompleteerd met de eerstejaars Floran Hendriks en Niels van Kruchten en snelde naar een tijd van 14,6 seconde, op dat moment verreweg de snelste tijd.

Japie 1 bleef zo tot de zevende voorronde bovenaan de tijdentabel staan, totdat het toen wel complete Japie 2 aantrad. Japie 2, met voornamelijk ONCS-drinkers van het afgelopen jaar, verpulverde Mollier 1 en klokte 13,9 seconden. Met deze tijden bleven beide Japie-teams eenvoudig eerste en tweede. In de halve finales werden zij aangevuld met het FSE-team (met eveneens twee Japie-leden) dat 17,4 klokte en Thor 1 dat 17,8 neerzette. De andere teams konden niet onder de 20 seconden komen.

De halve finale tussen beide Japie-ploegen ging vervolgens redelijk gelijkop, waardoor eens te meer bleek dat de enige concurrentie voor Japie de eigen teams waren. Er werd eerst uitgebreid geproost voordat er begonnen werd, maar uiteindelijk lukte het Japie 1 net niet om de heren van Japie 2 te kloppen. De finale werd vervolgens met anderhalf glas voorsprong op het FSE-team gewonnen door Japie 2. Een dominante zege dus.

Na afloop werden de Go Team!-leden uitgebreid gefeliciteerd voor hun nette prestaties door verscheidene andere Japieleden. Hierbij mocht vooral Frank veel complimentjes in ontvangst nemen en het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de chef  d’equipe voor de ONCS om hem heen kan. Of Frank in het geval van de uitnodiging ook daadwerkelijk deel zal nemen, liet hij in het midden. “Eerst maar eens die uitnodiging afwachten, voordat ik daarover ga nadenken. Maar het ging wel lekker vandaag, ja. Beter dan verwacht. De wedstrijdlocatie? Totaal ongeschikt!” aldus de ster van Japie 1. Ook Yoran en Addie waren tevreden. Zij lieten weten “het jammer te vinden dat de omstandigheden zo lastig waren, maar dit geeft zeker vertrouwen voor het volgende chemiecafé. Gelukkig zijn daar wel goede drinkomstandigheden.” Dit chemiecafé zal overigens plaatsvinden op 26 april.

Foto’s van het FSE-feest:
Yoran en Floran staan klaar voor de voorronde
En we zijn onderweg
Addie en Frank in actie
Het dreamteam voor het volgende chemiecafé?
Beide Japieteams staan klaar voor de halve finale
Japie 1 bespreekt de strategie nog eens door
Japie 2 kijkt vol spanning naar de start
Niels probeert Japie 2 bij te houden
Lennart en Yoran bespreken het toernooi nog even na
Addie en Frank hebben het naar hun zin
Addie en Frank poseren
Addie op zijn gemak
Dat geldt ook voor Martijn en Yoran

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: