h1

Go Team! behaalt zilveren medaille

28 april 2010

Het laatste Chemiecafé van dit jaar was in de breedte niet erg sterk bezet, maar door de aanwezigheid van enkele toppers kon er toch op redelijk hoog niveau gedronken worden. Temidden van dit veld wist Go Team! zich netjes staande te houden en met de zilveren medaille ervandoor te gaan. Een alleraardigst resultaat om het Chemiecafé-seizoen mee af te sluiten. Door dit resultaat werd Go Team! het team dat gemiddeld het beste presteerde dit jaar tijdens de Chemiecafés.

De voorbereiding was al niet ideaal door de perikelen rondom de bekerfinale en een aswolk, maar hier kwam vlak voor het toernooi nog een extra dimensie bij. Joris Driessen, vast Go Team!-lid, bleek niet op te komen dagen, waardoor er allerijl een vierde drinker gezocht moest worden. Deze werd uiteindelijk gevonden in Floran Hendriks, die ook al samen met de Go Team!-leden had gedronken tijdens het FSE-feest anderhalve maand geleden. Hij zou een waardig vervanger blijken.

De voorrondes werden gedronken tegen een bekende tegenstander. Go Team! moest het namelijk opnemen tegen Hét Bestuur, de ploeg waartegen op de vorige twee Chemiecafés ook al gestreden werd.  Na een zege in de halve finales en een nederlaag in de kwartfinales tegen hen was het nu tijd om het tegen ze op te nemen in de voorrondes. Opnieuw was Go Team! te sterk voor hen, alhoewel bij beiden duidelijk was dat de voorrondes stroef verliepen. Een tijd van 13,94 werd op de klokken gezet, weliswaar een voorronde-PR maar wel exact 3 seconden langzamer dan de snelste ploeg in de voorrondes, The Chosen Ones. Met deze tijd zou Go Team! als vierde doorgaan naar de kwartfinales.

In de kwartfinales werd in eerste instantie geloot tegen…Hét Bestuur. Het zou de vierde keer in een seizoen worden dat er tegen hen gestreden zou moeten worden, maar de organisatie besloot om een herhaling van een voorrondewedstrijd niet te laten voorkomen en derhalve moest Go Team! uitkomen tegen de nummer 6 van de voorrondes, Vatic-aan. Go Team! boekte een relatief eenvoudige zege op dit team, dat grote gelijkenissen vertoonde met het team dat in de beruchte melkfinale verstek liet gaan.

De halve finales leverden een interessant probleem op. De tegenstander was namelijk de Vati-kandi’s, het kandidaatsbestuur voor het 53e. In dit team moest Yoran eveneens drinken,  wat tot de situatie leidde dat hij van tafel moest wisselen tijdens de estafette. Nadat hij Go Team! op voorsprong had gezet in een direct duel met kandi-voorzitter Martijn, spoedde hij zich naar de andere kant van de tafel om daar de slotloper te zijn. De wedstrijd was toen echter al van alle spanning ontdaan, want Go Team! was al gefinisht toen Yoran namens de Vati-kandi’s mocht beginnen. Een uitgebreide toost met Frank volgde, waarna de wedstrijd gecompleteerd werd. Hiermee plaatste Go Team! zich voor de finale en werd zo het enige team dat dit seizoen meer dan 1 keer in de finale stond. Overigens werd na de halve finales kwade opzet vermoed, aangezien Jeroen Ramakers in de andere halve finale ook aan beide kanten moest meedrinken.

De finale dus. Zoals verwacht moest deze gedronken worden tegen de ábsolute favorieten voor de eindzege, The Chosen Ones. Zij deklasseerden het volledige veld in de voorrondes en met de voorsprong van 3 seconden uit de voorrondes werd er voor een slachting gevreesd tegen dit sterrenensemble, bestaande uit 4 van de 5 drinkers uit het winnende ONCS-team van afgelopen jaar. Desalniettemin werd er met frisse moed begonnen aan de dubbele estafette. Yoran wist Jeroen na de eerste ad fundum uit de serie van 8 nog nipt voor te blijven, maar hierna werd het klasseverschil snel duidelijk en liep The Chosen Ones snel uit naar een comfortabele voorsprong. Met een glas voorsprong pakten The Chosen Ones de zege. Go Team! was echter niet ontevreden, want een glas verschil is minder dan 3 seconden, de marge die de ploeg in de voorrondes had moeten toestaan op een enkele estafette.

Zoals van tevoren al voorspeld werd ging de eindzege dus naar The Chosen Ones, maar met een zeer nette tweede plaats sloot Go Team! naar tevredenheid het Chemiecafé-seizoen af. Floran presteerde uitstekend als vervanger van Joris en had een groot aandeel in de finaleplaats. Hiermee werd opnieuw de kracht van Go Team! bevestigd, aldus een tevreden teamcaptain Frank. “Tja, van tevoren stond al vast wie er ging winnen…” sprak hij, “The Chosen Ones is gewoon niet te verslaan voor ons op dit moment. Toch hebben we op dit toernooi laten zien waarom Go Team! zo sterk is, namelijk het collectief. Niemand van ons steekt er dan bovenuit, maar er steekt zeker niemand onderuit. Zo hebben we regelmatig ploegen met snellere drinkers geklopt. Helaas troffen we in de finale een collectief dat uitsluitend uit sterren bestaat en dan ben je gewoon kansloos. Maar verliezen van de ONCS-kampioenen is geen schande, absoluut niet.”

Het enige evenement dat nu nog rest, zijn de ONCS zelf. Het Chemiecafé gold als kwalificatietoernooi hiervoor en op basis daarvan worden enkele Go Team!-leden kansen op selectie toegeduid. Het winnende team van afgelopen jaar lijkt echter een zekerheidje, zo bleek ook maandag maar weer. Spoedig zal meer duidelijk worden, maar tot die tijd overheerst tevredenheid over een sterk eerste volledige Chemiecaféseizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: