h1

Go Team! geselecteerd op ONCS – wedstrijd verloopt teleurstellend

23 mei 2010

Het eerste optreden van Go Team!-leden op de bierestafette tijdens de ONCS is uitgelopen op een teleurstelling. Frank Heutz en Yoran Zonneveld werden voor Japie 2 geselecteerd, maar deelden in de gehele teammalaise. Hoewel er objectief gezien sowieso vrijwel geen hogere plaats ingezeten had, zette de ploeg teleurstellende tijden neer. Met een zesde plaats moest dan ook genoegen genomen worden. Ook Japie 1 wist niet de titel te bemachtigen, zij verloren de finale en prolongeerden zo hun titel niet. Beide Japie-teams werden overigens uitgeschakeld door Alembic 1, dat zo voor het eerst in de toernooigeschiedenis de bierestafette wist te winnen.

Go Team!-captain Frank was al van tevoren opgenomen in de Japie 2-selectie, maar voor Yoran duurde het wat langer voordat hij wist of hij mocht starten. Aangewezen als eerste reserve bleek pas enkele minuten voor de wedstrijd dat Bas Hermans niet zou deelnemen en dat hij toch mocht aantreden. In een team verder gecompleteerd met Diederik Houtkoop, Rik Mestrom en Frank van Wijk mochten Frank en Yoran het in de voorrondes opnemen tegen Proton 1. Deze ploeg werd tergend langzaam verslagen, onder meer door haar in het biertje van Yoran. Ook zonder dat incident zou de tijd echter niet noemenswaardig veel sneller zijn dan de 38 seconden die Japie 2 uiteindelijk liet noteren. Deze tijd was echter wel voldoende voor de zesde tijd in de voorrondes.

Die zesde tijd betekende voor hen echter wel een loting tegen de kanonnen uit Enschede, Alembic 1. Deze ploeg had in de voorrondes maar liefst 9 seconden sneller gedronken dan Japie 2 en het was dus bij voorbaat al een gelopen race. Aan de streep besloeg het verschil slechts 1,5 glas, wat betekent dat Japie 2 in ieder geval een betere race had gelopen dan in de voorronde.

Japie 1 moest vervolgens de eer verdedigen en deed dit door achtereenvolgens Alembic 2 en, in een herhaling van de finale van vorig jaar, De CB 1 uit te schakelen. In de finale werd hen echter ook een halt toegeroepen door Alembic 1, waardoor Japie met de tweede en zesde plek achterbleef.

Ook de rest van de ONCS liep niet zoals gepland. Het voetbalteam, hockeyteam en dartteam presteerden allemaal niet voldoende, waardoor Japie de eindzege in eigen huis aan het Nijmeegse Sigma moest laten.

Yoran: “Ja, dit was teleurstellend. We haalden gewoon ons niveau absoluut niet. Maar eerlijk is eerlijk, ook in goeden doen hadden we Alembic 1 niet verslagen. Volgend jaar in Amsterdam zal het beter moeten.”
Frank: “Ik vond dit gewoon schandalig slecht. Toen ik onze tijd uit de voorrondes hoorde, dacht ik ‘Watblief?!’. Het was dankzij Diederik dat we enigszins op niveau bleven. Gelukkig revancheerden we ons wat in de kwartfinales, maar toch, teleurstellend.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: