h1

Go Team! opnieuw tweede op Chemiecafé

19 september 2010

Exact een jaar na haar eerste en tot dusver enige eindzege in het bierestafetteklassement kwam Go Team! opnieuw dicht bij de overwinning op een Chemiecafé. Helaas werd Go Team! in de finale nipt verslagen door haar Angstgegner, het 51ste bestuur. Desalniettemin is deze prestatie opnieuw een bevestiging dat Go Team! wel degelijk tot de beste Japie-teams in deze discipline behoort. Analisten verwachten dan ook dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de zegereeks voortgezet gaat worden.

Het vijfde Chemiecafé waarin Go Team! aan de start verscheen, betekende ook de entree van de vierde Tweede Loper binnen Go Team! Nadat eerder Martijn, Joris en Floran deze steeds wisselende positie op zich hadden genomen, was het deze keer de beurt aan Gijs de Kort om zijn debuut te maken binnen de topformatie.  Deze talentvolle speler werd gescout door Frank en Addie tijdens de introductieweek als hun meest talentvolle kiddo en werd daaropvolgend direct een contract aangeboden voor het eerstvolgende Chemiecafé, nadat besloten werd om Joris uit de selectie te houden na zijn onaangekondigde afwezigheid op het Chemiecafé “Kippenvel”.

Het deelnemersveld op het Chemiecafé, dat geheel in het thema stond van piraten,  bestond uit 18 teams, waarvan op voorhand gezegd kon worden dat er eigenlijk maar twee teams een echte bedreiging voor Go Team! zouden kunnen zijn; het 51ste bestuur en het 53ste bestuur van Japie. Verrassend was de deelname van Addie met een tweede team, De Knuffelbeertjes. Gezien de nieuwe look die Addie zich aangemeten had voor het Chemiecafé was het niet verrassend dat hij voor dit team geselecteerd werd.

In de voorronde mocht Go Team! als 5e team aantreden tegen de heren van de FinanCie. De FinanCie werd op voorhand beschouwd als een van de mindere teams aanwezig in het deelnemersveld en deze verwachting bleek ook waar te zijn. Waar Go Team! zich naar een tijd van 14,1 seconden spoedde, bleef de FinanCie ernstig achter en wisten zij met 35,4 de allerlangzaamste tijd van de avond te klokken. Alleen op het vorige Chemiecafé had Go Team! een snellere tijd neergezet in de voorrondes, die tijd was destijds goed voor de vierde plaats.

Deze keer wist Go Team! met deze tijd zich als tweede te plaatsen voor de kwartfinales. Slechts het 51ste bestuur was met een tijd van 12,36 – royaal – sneller. Gijs bewees zich in ieder geval als een capabele drinker door deze tijd op de klokken neer te zetten. Er was alleen een probleempje met deze tijd: hij zorgde ervoor dat Go Team! uit moest komen tegen de nummer 7 uit de voorrondes. Dit bleek de favoriete tegenstander te zijn van de overwegend Limburgse equipe – het 10e lustrumbestuur. Voor de vierde keer op rij moest Go Team! dus uitkomen tegen deze formatie. Gesterkt door de positieve balans die ondertussen verworven was, trok Go Team! dapper ten strijde en werd het 10e lustrumbestuur, dat weliswaar niet met de sterkste formatie aantrad, opnieuw verslagen. Helaas constateerde de jury knoeierij bij beide teams, waardoor er opnieuw gedronken  moest worden. Ook de tweede keer klopte Go Team! het 10e lustrumbestuur met gemak en verworf zo een onderlinge balans van 4 zeges uit 5 ontmoetingen.

Een plek in de halve finale was dus een feit. Hierin deed zich eenzelfde situatie voor als op het Kippenvel-chemiecafé: aan beide kanten van de tafel stond een Go Team!-drinker. Voor het eerst sinds het allereerste Go Team!-optreden werd daarom een wijziging in de drankvolgorde aangebracht. Addie zou als startdrinker fungeren en Yoran zou de derde plek in de rij innemen, zodat Addie als slotdrinker kon optreden bij De Knuffelbeertjes. Een déja vu passeerde, want ook deze keer was de tegenstander dermate gedemotiveerd dat de derde drinker van de tegenpartij al ophield met snel drinken, waardoor Go Team! gemakkelijk een finaleplaats kon behalen.

De finale plaatste het 51ste bestuur tegenover Go Team!. De verwachte finale dus, met voor de eerste keer Go Team! niet als uitgesproken favoriet. Het verschil in de voorrondes deed een afranseling vermoeden, maar net zoals in de partij tegen The Chosen Ones bood Go Team! dapper weerstand. Er werd een lichte voorsprong opgebouwd in het begin, die vervolgens weer teniet gedaan werd. Dit noopte Yoran tot het moeten nemen van extra veel risico op de laatste slokken om zo alsnog de zege veilig te stellen, maar het bleek allemaal tevergeefs. De achterstand bedroeg slechts een paar tienden, maar doordat Yoran er nog wat bij geknoeid had in zijn ultieme poging, zou het toch niet uitgemaakt hebben. Zo werd Go Team! opnieuw verslagen door hun Angstgegner en moesten ze opnieuw genoegen nemen met zilver. Het debuut van Gijs had echter niemand teleurgesteld.

Na afloop van het toernooi deden opeens zinderende geruchten de ronde. Het verhaal ging dat Coach Kristally-Jean, die opnieuw verstek liet gaan, contact opgenomen had met de illustere GKL in een poging hem te verleiden tot een overstap naar Go Team! voor het diescafé. Navraag tijdens het Chemiecafé leerde ons dat er wel interesse van de GKL was om op het diescafé aan te treden namens Go Team!, iets dat dan ten koste zou gaan van Gijs. “Gijs is nog jong, hij heeft nog een lange estafette-toekomst voor zich”, aldus teamcaptain Frank, hiermee de steeds hardnekkigere geruchten voedend. De clubloze GKL wordt al langer in verband gebracht met Go Team!, maar nu werd voor het eerst concreet bewijs hiervoor gegeven. Wordt zeker vervolgd…

Foto’s van de campagne van Go Team!:

Addie met zijn nieuwe look
Frank inspecteert zijn bewapening
Addie en Gijs in afwachting van het toernooi
Frank en kiddo Ellen amuseren zich
Addie trekt zijn beste piratengezicht
Dat geldt ook voor Yoran en Frank
Go Team! klaar voor het duel tegen de FinanCie
Addie zet er vaart achter
Frank beslist het duel in Go Team!-voordeel
De Go Team!-foto voor aanvang van de finale
Frank heeft zin in de finale
De finale staat op het punt van beginnen
Bijna…
Frank heeft de dubbel erop zitten

Advertenties

One comment

  1. En alweer de 2e zilvere plak voor ons aller go team! Naast natuurlijk een nog mooiere gouden plak. =DGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: