h1

Ongenaakbare Addie wint alles op Bor Invitational Masters

31 oktober 2010

Addie Kusters heeft zich weergaloos gekroond tot koning van de Bor Invitational Masters. Tijdens een avond waarbij drie onderdelen op het programma stonden, bleek Addie onverslaanbaar. Zowel bij het darten, de quiz als ook het toeptoernooi wist Addie zich tot winnaar te kronen, een fantastische treble waaraan menig speler nog een aardig puntje kan zuigen.

De avond in Born begon gemoedelijk. Onder het genot van een vaatje Alfa, enkele flesjes Strongbow en wat bitter lemon werd als eerste het dartbord als speelveld verkozen. Teneinde wat te oefenen voor het Japie-Kekulé Darttoernooi van 24 november aanstaande, werd er een partij gehouden tussen Addie en Yoran enerzijds en Harry en Christian anderzijds. Een spannende wedstrijd volgde, waarbij een enkele pijl het verschil kon maken. Addie en Yoran wisten de partij echter te winnen door een formidabele afsluitende bull-worp van Addie, waarmee deze zijn eerste zege van de avond binnen had. Ook de tweede partij, waarin Addie samenspeelde met Harry en Yoran gekoppeld werd aan Martijn Frissen, werd winnend afgesloten door Addie. Deze zege kostte beduidend minder moeite, alhoewel de septuple 12 die door Yoran genoteerd werd de partij nog enigszins spannend deed leken.

De hapjes verschenen op tafel en nadat ook Frankie P en Captain Fred gearriveerd waren, kon de loting voor het Toeptoernooi plaatsvinden. Door de afmeldingen van Lelijk (laf) en Martin (ziek), was er een tekort aan spelers ontstaan voor een regulier toernooi. Een voorrondesysteem werd gefabriceerd, bestaande uit 3 rondes. Op miraculeuze wijze wees de loting echter iedere keer vrijwel dezelfde tafels aan, waardoor alleen Harry en Frank daadwerkelijk tegen iedereen gespeeld hebben in de voorrondes. Ook hier was Addie heer en meester, en met twee gewonnen voorrondes en één tweede plaats wist hij zich soeverein als voorrondewinnaar te plaatsen voor de finale. Ferdinand, Frank en Martijn mochten hem vergezellen, wat betekende dat Christian, Harry en Yoran tot de verliezerstafel waren veroordeeld.

Tussen de voorrondes door was er door Edwin Heffels nog een extra onderdeeltje verzorgd, zijnde de Machtig Mooie Wikipedia Quiz met Christian als quizmaster en met de teams Frank & Harry (Team 1), Yoran & Addie (Team 2) en Martijn & Ferdinand (Team 3). Met vragen als “Wanneer heerste de Rinpung-dynastie over grote delen van Tibet?”, “Noem 15 onderdelen van een luxefiets” en “Mosterd is een in de keuken gebruikte kruidenpasta met meestal een scherpe smaak. Mosterd wordt gemaakt uit gemalen mosterdzaden, azijn, water, suiker en zout. Ook worden vaak kruiden en/of specerijen toegevoegd, zoals peper, mierikswortel, rozemarijn of zelfs lavendel. Welke kleur heeft mosterd?” werden de deelnemers ernstig op de proef gesteld. Zodanig, dat de quizmaster regelmatig gewraakt werd door de deelnemende teams. Het mag geen verrassing heten dat ook deze quiz uiteindelijk gewonnen werd door Team 2, Yoran en Addie. Zij pakten 10 punten en overtroffen daarmee team 1 (8 punten) en team 3 (4 punten).

Het toeptoernooi duurde lang, zeer lang. Zo lang zelfs, dat dit het eerste toernooi werd dat over twee dagen beslecht moest worden. Diep in de nacht werd de finale pas afgewerkt, maar dit deerde Addie niet. Ook in de finale was hij soeverein en pakte hij zijn allereerste zege op een echt toernooi, nadat hij er eerder op de Sjènne Open (tweede plaats) al dichtbij was geweest. Ferdinand en Martijn legden knap beslag op de tweede en derde plek en zo kwam er niemand van de gevestigde orde op het podium terecht. De definitieve uitslag werd zo als volgt:

1: Addie
2: Ferdinand
3: Martijn
4: Frank
5: Yoran
6: Christian
7: Harry

Hiermee werd een prachtige avond afgesloten. Voor Addie restte echter wel nog een koude douche – hij moest door de regen terug naar huis…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: