h1

Go Team! neemt revanche en grijpt titel!

12 december 2010

Het is Go Team! gelukt. Bijna 15 maanden na de allereerste triomf op een chemiecafé pakte Go Team! weer eens de zege. Het diescafé, waar Go Team! vorig seizoen een van de grootste decepties uit het nog jonge bestaan tegenkwam, was nu het moment van een grootse triomf. Niet alleen het voortreffelijke debuut van Go Team Junior! was reden tot vreugde, maar zeker de eindzege die Go Team! uit het vuur sleepte mag een beste prestatie genoemd worden. De plaatsen 1 en 3 waren zo voor de Go Team!-formatie.

Het was een, tegen alle verwachtingen in, rustig diescafé. Op basis van de inschrijflijst mocht dan ook van te voren eigenlijk al wel verwacht worden dat de finale een reprise zou worden van het Pirates-chemiecafé, namelijk die tussen Go Team! en het 51ste bestuur. De finale was de vorige keer nipt in het voordeel van het 51ste bestuur beslist en dus was er Go Team! veel aan gelegen om revanche te nemen. Gesterkt door de deelname van de GKL lagen de verwachtingen hoog. Ook was er het debuut van het Junior-team, onder aanvoering van Gijs de Kort, de eerstejaars met Go Team!-ervaring. Voor die ploeg werden heuse selectiewedstrijden gehouden en uiteindelijk bleek dat Gijs een team vormde samen met Bob van Kessel, Rick Huisman en Mark van den Bosch onder aanvoering van coach Gilles Timmermans.

Op speciaal verzoek werd de loting van de voorrondes gemanipuleerd, waardoor Go Team! tegen Go Team Junior! zou uitkomen. Inzet van het duel zou een blaadje bier zijn voor de winnaars, gedoneerd door de verliezers. Deze voorronde, die door een nieuwe techniek op het chemiecafé live getoond werd op het scherm in de F.O.R.T., bleek achteraf de gemiddeld snelste voorronde te zijn van het toernooi. Go Team! versloeg de juniorploeg met 12,8 om 13,6 seconden. Alleen het 51ste bestuur wist zich nog tussen deze tijden te proppen met 13,2 seconden, de andere teams waren royaal trager. En passant was dit ook een verbetering van het voorronderecord van Go Team! met meer dan 1 seconde.

De snelste tijd in de voorrondes was dus voor Go Team!. Dit betekende dat in de kwartfinales de nummer 8 verslagen diende te worden, zijnde de Voorraadbeheerders. Dit viertal bleek beduidend beter in voorraadbeheren dan snel voorraadbeheren en werd met ruim anderhalf glas voorsprong uit het toernooi geknikkerd. Dit betekende dat in de halve finale een bekende tegenstander op het programma stond: Go Team Junior!. Het aanbod van het senior-team om nogmaals een blaadje in te zetten, werd door de juniorploeg jammerlijk afgewezen, maar het bleek een verstandige keuze te zijn. Ook de juniorploeg werd met een dik glas voorsprong uitgeschakeld – zij waren gedoemd tot de troostfinale.

De juniors moesten het in de troostfinale opnemen tegen De STorm van 53, het 53ste bestuurs-team.  Met een speciale voordrinker, Coach Christian, en een dubbele estafette in het vooruitzicht, waren de jonkies gebrand op een podiumplaats. Na een boeiende race bleek ook dat zij deze podiumplaats gehaald hadden, waardoor een derde plek een fantastisch debuutresultaat was voor het B-team. Keurige opvoeding loont, zullen we maar zeggen.

De finale plaatste, niet geheel onverwacht, Go Team! tegenover het 51ste bestuur. De verwachte finale dus. De spanning steeg – zou Go Team! deze keer wél van haar Angstgegner kunnen winnen? De eerste finale liep als een trein, de geöliede Go Team!-machine wervelde zich een weg door de biertjes, greep direct de koppositie en stond deze niet meer af. 22,5 seconde na het begin van het duel zette Yoran zijn tweede glas leeg neer, de voorsprong van een half glas op het 51ste bestuur consoliderend. Maar…hij zette het glas te hard neer, waardoor het brak. Go Team! was beduidend sneller geweest, maar het protest van het 51ste bestuur was succesvol – de finale moest opnieuw gedronken worden.

De tweede finale ging sneller dan de eerste, waarbij de dubbel van de GKL vooral excellent was, wat het 51ste bestuur ertoe noopte om al bij het 6e glas de handdoek in de ring te gooien. Het werd toch nog onbedoeld spannend doordat Yoran, na het deze keer correct neerzetten van zijn glas, bij het juichen zijn glas omtikte, welk vervolgens de grond oprolde en kapotviel. Na lang beraad besloot de jury toch Go Team! tot winnaars uit te roepen, omdat het 51ste bestuur de estafette niet finishte en ook voor de tweede keer erg royaal verslagen was door Go Team!

Frank was uiteraard erg tevreden met de prestaties van de ploeg.  “Ik ben zeer verblijd met deze overwinning. Ondanks de controverse waren wij gewoon de beste over de twee finales.” Ook Yoran toonde zich, ondanks zijn foutjes in de finale, goedgeluimd. “11,25 blijft hoe je het wendt of keert een mooie splittijd, hiermee kunnen wij The Chosen Ones echt het vuur aan de schenen leggen, mochten zij ooit nog eens deelnemen.” Addie keek alvast vooruit naar de toekomst. “We hebben nu een mooie serie van vijf ongeslagen wedstrijden neergezet, het is zaak om deze in de toekomst uit te breiden en een nieuw teamrecord neer te zetten. Dat staat nu op zes, dus wie weet?”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: