h1

Go Team! royaal vertegenwoordigd op ONCS

5 juni 2011

Van 1 tot en met 3 juni werd de ONCS gehouden te Amsterdam, alwaar Japie zou proberen de bokaal te heroveren op Sigma. Dit zou mislukken, echter Sigma zou ook niet met de winst naar huis gaan. Dit jaar werd de ONCS namelijk gewonnen door het Enschedese Alembic. Dit was echter niet waar het voor Go Team! specifiek om draaide tijdens deze ONCS. Dat was namelijk de estafettes.

Het begon al op woensdagavond met de cola-estafette. We waren te gast bij de VCSVU en dat bleek direct uit het feit dat op de eerste avond de genodigden verondersteld werden enkele glaasjes cola te nuttigen. Een team van vijf personen werd geformeerd en onder andere Yoran uit Go Team!, evenals Gijs uit Go Team Junior! behoorden tot de wedstrijdselectie van Japie. De eerste klap is een daalder waard en dit liet het Japie-team duidelijk blijken door in de voorrondes naar een daverende tijd van 37,2 seconden te snellen, maar liefst 12 seconden sneller dan de nummer twee, Proton. Hiermee was de winnaar eigenlijk al bekend, maar voor de volledigheid moesten er ook nog eventjes halve finales en finales gedronken worden. Het zou daadwerkelijk een formaliteit blijken, want achtereenvolgens VCSVU en Proton werden gemakkelijk geklopt waarmee de eerste zege voor Japie binnen was. Weliswaar zou de cola-estafette alleen bij gelijke stand doorslaggevend worden, maar toch… het bleef een eerste mentale tik.

Het was een voorproefje voor de bierestafette, waarop iedere vereniging wel op volle oorlogssterkte aan zou treden. Het sterke optreden van Gijs tijdens de cola-estafette werd beloond met een plaats in Japie 1, waar hij bij de voorselectie voor de bierestafettes nog bij Japie 2 was ingedeeld. Hierdoor kwam het aantal Go Team!-afgevaardigden binnen Japie 1 op 3; eerder hadden Frank en Yoran zich al voor het sterrenteam geselecteerd. Japie 2 was met Addie en Mark ook voorzien van het nodige Go Team!-bloed, waardoor de helft van de deelnemers namens Japie bestond uit Go Team!-leden. Een ongekend succes voor de formatie!

In de voorrondes mocht Japie 2 het in de vierde partij opnemen tegen Sigma 1. Een nipte nederlaag viel hen ten deel, maar dat nam niet weg dat Japie 2 zich als zesde kwalificeerde voor de kwartfinales. Geen enkel ander tweede team wist door te dringen tot de kwartfinales, waarmee eens te meer aangegeven werd hoe hoog het niveau bij Japie ligt. Het vlaggenschip, Japie 1, mocht het in de allerlaatste voorronde opnemen tegen een van de twee andere favorieten voor de eindzege, Alembic 1. De organisatie had bedacht dat het wel leuk was om deze twee teams tegen elkaar uit te spelen in de voorrondes om zo alvast het publiek een voorproefje te geven. Deze verwachting kwam volledig uit, want beide ploegen trokken zich aan elkaar op en stoven als enigen naar een tijd onder de 30 seconden. Helaas wist Alembic net de snelste tijd neer te zetten: 28,8 om 29,0. De rest volgde op enkele seconden afstand.

In de kwartfinales moest Japie 2 het opnemen tegen VCSVU 1. Er lagen zeker kansen voor Japie 2 tegen dit team, maar vanwege allerhande slordigheden kwam de ploeg niet goed uit de verf en moest het de zege nipt aan de Amsterdammers laten. Jammer, want een zege voor Japie 2 had een gegarandeerde finaleplaats betekend voor Japie. Nu moest Japie 1 het zelf maar rooien, en wel als eerste tegen ACD 1, die andere ploeg uit Amsterdam. Dit bleek geen al te grote opgave voor de ploeg, die soepeltjes de weg naar de halve finale insloeg en het zich zelfs kon permitteren om de laatste paar glazen rustig aan te doen.

In de halve finale was het wederom Japie versus de VCSVU. Zou de VCSVU zich een weg kunnen banen naar de finale via beide Japie-teams? Maar neen! Ook de VCSVU bleek geen partij voor Japie 1 en met een luidkeels ‘Cola voor de VU!’ zette Yoran zijn glas als laatste leeg neer en kon er voorzichtig feest gevierd worden; de van tevoren gestelde doelstelling, de finale, was immers gehaald. Omdat Alembic in de andere helft van het speelschema ook geen onoverkomelijke problemen tegen kwam (alhoewel de Chemische Binding, de derde favoriet, het in de halve finale nog knap lastig maakte), was de finale inderdaad de voorspelde finale geworden.

Japie 1 tegen Alembic 1, de droomfinale. Desalniettemin ging Japie als underdog de finale in. Tijdens de halve finales had Alembic namelijk een toptijd van 25 seconden weten neer te zetten, vier seconden sneller dan in de voorrondes! Ondanks dat Japie ook wel wat vooruitgang had geboekt, moest nog maar blijken of zij kon tippen aan het geweld uit Enschede. Al vroeg in de finale bleek dit echter al een zeer lastig verhaal te worden. Alembic pakte gauw een voorsprong en breidde die langzaam maar zeker uit, totdat deze aan het einde van de race een geheel glas bedroeg. Jammer, maar helaas… Japie moest genoegen nemen met het zilver. Toch een fraaie prestatie, vooral omdat Japie 1 twee van haar sterkhouders (de GKL en Niek) moest missen. Het gaf Go Team! wel de mogelijkheid om te laten zien waartoe zij in staat zijn en het moge gekend zijn dat de heren ondertussen de aansluiting bij de nationale top zeker gevonden hebben… volgend jaar beter?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: