h1

Go Team! zet kroon op werk

22 mei 2012

Met een schitterende prestatie tijdens de ONCS 2012 heeft Go Team! haar carrière voorzien van de hoogst mogelijke prijs: de ONCS-bierestafettetitel. Waar er vorig jaar in de finale slechts plek was voor de tweede plaats, mocht Go Team! dit maal de hoogste trede van het ereschavot betreden. De daadkracht van Go Team! verwees Sigma 1 en Alembic 1 naar de respectievelijk tweede en derde plaats.

Al bij aankomst in Nijmegen op woensdagavond bleek dat coach Christian een verrassing voor de ploeg had meegebracht: voor het eerst kon Go Team! daadwerkelijk in officiële Go Team!-tenues aantreden. Dat heel Japie achter Go Team! stond, bleek wel toen de ploeg voor de voorrondes het podium op mocht en het publiek en masse de naam Go Team! scandeerde. Wellicht ietwat overweldigd en nerveus geworden door deze blijk van steun presteerde de ploeg in het duel tegen Alembic 2 niet geheel volgens verwachting. De directe tegenstander werd dan wel ruim verslagen, maar het tempo was nog wat ondermaats. De tijd leek echter mee te vallen: met 29,7 was ‘gewoon’ de snelste tijd neergezet, en met Alembic 1, de CB 1 en VCSVU 1 al geweest, leek er niets aan de hand te zijn. Totdat opeens Sigma 1 een verrassend snelle tijd op de klokken zetten in de manche erna: met een onverwachte 29,6 bleek dat er toch ook met de Nijmeegse equipe rekening gehouden moest worden.

Plaatsing voor de tweede ronde geschiedde echter eenvoudig. De tegenstander daarin zou de nummer zeven van de voorrondes worden en dit bleek opnieuw Alembic 2 te zijn. Gesterkt door de gedachte dat ze hen de vorige keer al verslagen hadden, plaatste Go Team! zich eenvoudig voor de halve finales. De tijd was deze keer ook een stuk comfortabeler met 29,0. Nog altijd niet extreem snel, maar aangezien de Sigmanen niet verder kwamen dan 29,9 leek het erop dat Go Team! toch de grootste favoriet voor de titel zou zijn.

Het was echter nog niet gedaan met de Enschedese dadendrang, want in de halve finales moest nu Alembic 1 bestreden worden. Revanche voor de verloren finale van vorig jaar lonkte, zeker nu twee van hun sterspelers schitterden door afwezigheid. Sigma had echter druk op de ketel gezet, want met een 28,0 in de eerste halve finale tegen VCSVU 1 hadden ze laten zien niet bang te zijn voor de dadendrang van Go Team!. Maar voordat daar zorgen over gemaakt konden worden: eerst de wedstrijd zelf maar eens winnen. Aldus geschiedde, alhoewel het wel spannend tot op het slot bleef. Go Team! zegevierde echter voor de derde keer dit toernooi over een Enschedese equipe en mocht zich dus op gaan maken voor de finale met Sigma.

De eeuwige rivaal als tegenstander: als dat niet als motivatie werkt? Geïnspireerd door Coach, die zelf het shirt met rugnummer 0 droeg, werd er een psychologische strijd uitgevoerd om te bepalen wie er aan de iets ruimere en dus gunstige  blauwe kant mocht staan. Volhardendheid van de Go Team!-leden zorgde ervoor dat Sigma naar het rode deel werd gedrongen en daarmee stond het eigenlijk al 1-0 voor Go Team!

De finale zelf leek aanvankelijk soepel te verlopen. De eerste vijf biertjes werden in een ongekend snel tempo weggetikt en een nette voorsprong werd behaald, maar op de return ging het halverwege ergens mis. Sigma profiteerde en nam de leiding weer over, waardoor Yoran met ruim een half glas achterstand aan het laatste biertje moest beginnen. Een heroïsche alles-of-nietspoging volgde, die weliswaar slaagde maar desalniettemin niet voldoende was om de Sigmanen te kloppen. Slechts enkele tienden kwam Japie te kort… of toch niet?

Terwijl Sigma al feest vierde, was het Addie die als eerste het vurige juryberaad opmerkte. Al gedurende het hele toernooi werd er streng op morsen gecontroleerd en Sigma had dit veelvuldig gedaan in de finale. Go Team! daarentegen liet wederom zien dat het naast snel drinken ook uitblinkt in de kunst van het schoon drinken. Het vingertje van juryvoorzitter Lise ging omhoog: Sigma had straftijd gekregen. Aangezien het verschil in tijd minimaal was, betekende dit automatisch dat de zege in de bierestafette naar Japie, en dus naar Go Team! was gegaan.

Een uitzinnig feest volgde: het was immers pas de derde keer dat Japie de bierestafette won en alleen de GKL zat de laatste keer toen Japie de zege pakte in de selectie. Na twee jaar Alembic was de belangrijkste prijs van de ONCS weer terug in Eindhovense handen en dat moest gevierd worden. Toen de sporters terugdaalden naar het publiek werden ze onthaald door een menigte die buiten zinnen was – wat voelde het fijn om van Sigma te winnen! Vooral sterspeler Frank, wiens onvoorstelbare snelheid zelfs op felicitaties van andere teams kon rekenen, werd uitgebreid gefêteerd. De rest van de avond werd in een roes van euforie beleefd, en zo geschiedde hetgeen waarvoor al die jaren getraind was. In drie jaar tijd had Go Team! het summum van het bierestafettewereldje bereikt. Mission accomplished.

“Niet meer dan terecht.” aldus een tevreden coach. “Als je zo veel knoeit als Sigma, dan verdien je het niet om te winnen. Zo kan iedereen een bierestafette winnen. Go Team! is de terechte winnaar. Go Team!!!” Ook de van Hoof-sponsor liet zich niet onbetuigd toen het bericht van zulk succes hem bereikte en hij kondigde aan op 31 mei een passende prijs uit te reiken aan Go Team! tijdens de EJC-ACTcIE BBQ. De spelers waren niet meer bereikbaar voor commentaar, ze waren te druk bezig met zich onder te dompelen in gejubel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: