h1

Achel Brune

Achel Brune, 8%, Brouwerij der Sint-Benedictusabdij de Achelse Kluis te Achel

De Achel Brune Extra is tot dusver een van de meest gewaardeerde bieren van deze blog gebleken en ook de ‘normale’ Brune is een door mij gewaardeerd bier. Het heeft alleen nog niet de eer gehad om smaaknotities vermeld te krijgen op deze blog, iets wat bij dezen zal veranderen.

Het openen van de fles gaat karakteristiek gepaard met veel schuim, evenals het uitschenken van het bier. Direct komen ook de karakteristieke aroma’s vrij, veel zoete geuren met in het bijzonder vanille. De smaak is uitgesproken rond en fruitig, met duidelijk de smaak van blanke rozijnen en ook een vleugje karamel. Niet zo complex en romig als zijn ‘extra’-broertje, maar dit bruin bier mag er ook zeer zeker zijn. In de afdronk is de alcohol aan 8% toch wel redelijk merkbaar, evenals een klein beetje pure chocolade.

Naarmate het bier opwarmt, komt de fruitigheid nog net wat meer tot haar recht en ik proef aan het einde toch ook zeker nog wat aardbei. Het maakt het al met al een heerlijk bier om een avondje mee op de bank te zitten en dat is dan ook precies wat ik ermee gedaan heb.

Y. Zonneveld, 06-06-2011

Terug naar de hoofdpagina

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: