h1

Afsluiting van het lustrumfeest

Old Foghorn Barleywine Style Ale, 8,8%, Anchor Brewing Company te San Francisco
Jopen Ongelovige Thomas,10%, Jopen te Haarlem

Het is alweer een tijdje geleden, maar op 28 april vierde de TU/e haar 55-jarig bestaan. Dit werd onder andere gevierd met een concert van Ilse deLange op de Markt. Uw recensenten waren hier ook bij aanwezig en hebben een goede avond beleefd, waarbij vermeld mag worden dat dit niet alleen aan de muziek lag. Na afloop van het concert begon echter een grote leegloop, waarbij uiteindelijk alleen de beide recensenten overbleven op het plein. Omdat zij vonden dat de avond nog niet ten einde was, togen zij naar de Bierprofessor. Tijd voor lekkere biertjes dus, geen tijd meer voor het belachelijk dure bier op de Markt maar gewoon lekker speciaalbier.

Als eerste viel de keuze op een Old Foghorn Barleywine Style Ale van 8,8% alcohol. Een erg laag percentage voor een gerstewijn (de Bommen & Granaten van enkele dagen eerder duikt onmiddellijk op in de herinnering), maar goed, het is de smaak die telt, nietwaar? Het bier oogt in ieder geval prettig roestbruin en ruikt wat zoetig, naar pruim en een beetje rozijn. De smaak is zoet en fruitig, een beetje zoals honing, maar het heeft een tamelijk hoppige afdronk. Desalniettemin blijft het een zacht biertje. Het drinkt in ieder geval makkelijker weg dan een gewone gerstewijn en is ook erg lekker. Een aanradertje dus.

Daarna werd als afsluiter nog eventjes een goed, zwaar donker bier gekozen. De Ongelovige Thomas van Jopen mocht daarop zijn intrede doen. Met 10% zeker een zware afsluiter, en zo liet hij zich ook gelden. Het aroma was zeer fruitig, met aardbei en framboos, maar de smaak liet dit niet zozeer terugkomen. Meer iets van gekarameliseerde hop was de algemene mening. Het hoge alcoholpercentage lijkt niet terug te komen in de smaak, maar is wel degelijk snel voelbaar. Een ware sluipmoordenaar dus. Maar wel lekker… Na deze twee degustaties was het feestje dan echt voorbij en kon er op het gemak naar huis vertrokken worden.

F.J.L. Heutz, Y. Zonneveld, 22-05-2011

Terug naar de hoofdpagina

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: