h1

Caracole Saxo

Caracole Saxo, 7,5%,  Brasserie Caracole te Falmignoul

De zusjesavond was een uitgelezen gelegenheid om bevriende bestuursleden kennis te laten maken met het rijke bierassortiment van de F.O.R.T. ‘Pie Debye’. Velen zijn ongecultiveerde barbaren, die speciaalbier niet op waarde kunnen schatten. Om hen op andere gedachten te brengen, moest ik wel klaar zitten met een speciaalbiertje in mijn hand. Met een sluikend oog kijkend naar de BPA van 9 februari besloot ik een veel op die gelegenheid voorkomend biertje te nuttigen, de Saxo.

Eigenlijk heet het bier Caracole Saxo, maar op de F.O.R.T.-lijst prijkt doodgewoon Saxo. Dat het bier van Caracole afkomstig is, blijkt echter uit het logo op het glas – een bebaard hoofd met een slakkenhuis als variant op een helm. Caracole is niet voor niets het Spaanse woord voor slak natuurlijk. Welnu, het bier zelf dan. Het schenkt een troebel oranje, met een middelhoge stevige kraag die lang blijft staan. Het geurt sterk naar perzik, maar er komen toch ook citrustonen tussendoor, alsmede wat alcohol. Ook in de smaak zit perzik, maar er komt nu toch ook grapefruit opzetten en de alcohol blijft lang nabranden. Het bier is daarnaast erg kruidig, iets dat ik me inderdaad van eerdere degustaties kan herinneren. Toch smaakt het lekkerder dan ik dacht…een verrassende maar nuttige conclusie.

Gedurende het degusteren van de Saxo kwamen andere besturen langzaam binnengedruppeld en we maakten er samen een fijne avond van met, na een weifelend begin, ook veel gedronken speciaalbieren door mijn collegae. De missie lijkt geslaagd.

Y. Zonneveld, 18-01-2011

Terug naar de hoofdpagina 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: