h1

Wat aantekeningen wegwerken

Sint Canarus Tripel, 7,5%, Huisbrouwerij Sint Canarus te Deinze-Gottem
Grimbergen Tripel, 9%, Brouwerij Alken-Maes te Alken
Hoegaarden Verboden Vrucht, 8,5%, Brouwerij Hoegaarden te Hoegaarden
Steenbrugge Tripel, 8,7% Brouwerij Palm te Steenhuffel

Zo midden in de vakantie, een regenachtige avond. Een ideaal moment om eens wat oude aantekeningen weg te werken die al een tijdje erop wachten om neergepend te worden. Alle bieren die in deze sessie meegenomen worden, hebben een correlatie met de F.O.R.T. Drie van de bieren vormden deel van mijn prijzenpakket uit mijn meest recente BPA-zege. Voor de vorm begin ik echter met het vierde biertje, de Sint Canarus Tripel.

Dit biertje nam ik mee van de Buitenlandse Bier Excursie, die dit jaar naar Brugge voerde. In een klein zaakje bemachtigde ik dit flesje, van een merk dat ik in ieder geval nog nooit eerder gezien had. In ieder geval schonk het met een mooie, poreuze kraag die echter al snel weer wegzakte. De neus had verrassend veel alcohol, ondanks de slechts 7,5% van het bier. Daarnaast ook veel fruitige tonen, onder andere perzik en sinaasappels. Dat fruitige is ook precies wat behouden blijft in de smaak, met opnieuw sinaasappel maar ook witte druif. Wel is het bier relatief bitter, waardoor je haast zou vermoeden dat het de schil van de sinaasappel is die in het bier verwerkt is. Het is eventjes wennen, maar dit is een degelijk bier.

Van het tweede biertje, de Grimbergen Tripel, kan dat helaas niet gezegd worden. Ik ben geen uitgesproken liefhebber van Grimbergen en dit bier bewijst dat opnieuw. Alhoewel het okergele uiterlijk me nog enigszins kan bekoren, doet de smaak dat allerminst. Weinig opwindend palet, het is zuur en het smaakt zelfs enigszins naar pils. Knap voor een biertje van 9%, maar niet lekker.

De Hoegaarden Verboden Vrucht schenkt daarentegen een elegant roodbruin met een fijn, snel wegzakkend schuim. Zoet in de neus (peer?), pittig in de smaak. Valt niet eens tegen, de karamelsmaak en het bittertje vullen elkaar prima aan.

De Steenbrugge Tripel tot slot was voor mij een aangename verrassing in het tripel-assortiment van de F.O.R.T. Veel en mooi schuim op een fijn, gouden biertje. Weinig geur, op de vertrouwde citrusgeur na dan. De smaak is lekker fris en tintelt lang door op de tong met een grapefruit-achtige sensatie. Deze zou ik nog wel eens vaker bestellen…

Y. Zonneveld, 25-07-‘11

Terug naar de hoofdpagina

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: